JellyPages.com

Thursday, September 5, 2013

Precious moment :)


Assalamualaikum.. Holla.. Apa khabar iman pembaca semua?? ececeh.. pembaca ada la sorang.. n dah sah2 la MKF aku.. Eleh kuci2! hahaha.. Saya tahu nanty awak gelak sorg.. sakit perut tahan gelak.. so SERIUS! :D

Hari ini saya,berdiri saya disini.. Eh takkk Nina duduk.. sambil menaip.. hehehe.. 
Nina nak cerita rakan yang Nina sayang and selalu kena buli dengan Nina.. Nina suruh teman gi jalan la.. suruh bawak gi jalan la.. Yang itu Wina.. Nina suruh buat itu, nina suka suruh die teman pergi shopping la.. itu Sarah.. And last.. but yang paling Nina sayang.. Uja.. Nina selalu panggil dia gemuk.. But believe it or not.. Nina jeles dengan dia.. sebab kulit die putih.. Nina gelap.. ohh tak. dorang semua putih.. Nina ni je yang macam kena rendam dengan minyak panas... BURN!!

Nina tanak bercerita banyak.. Nina nak letak beberapa gambar supaya dapat korang lihat betapa Nina sayang kat dorang...

Plussss.. Nina ada satu cerita yang agak menyakitkan hati bagi orang yang terkena ni... 
Hehehe.. yang kena nye MKF... :)


"Kami nak beli la pintu ni..."
Uja perasan jadi model pintu agaknya :D


and again... dorang wat CF agaknya :D


Actually ada banyak gambar dekat putrajaya.. tapi.. waktu ni cik Wina tak pakai tudung.. sayang sangat.. tapi.. saya n rakan2 je boleh simpan :D

Okey.. setiap kali nak post Nina tada Idea.. tapi tadi tetibe teringat satu cerita.. 

Masa bulan Ramadhan yang lalu.. Nina decide nak jumpa abang MKF dengan tunang nya.. kononnya.. Nina nak kenal la sapa dorang ni.. tapi.. Guess what Nina tak boleh in lansung dengan depa.. yup lain kasta katanya.. MKF ni Nina tengok.. die bijak sikit.. tapi bile berbuka berempat hari tu.. MasyaAllah... Nina seorang diri.. macam bangang da beratur nak masuk dalam otak nina ni tau kat situ.. Bukan salah dorang..
but first time dalam hidup nina... dalam hati Nina bercakap "Aku ni da jadi budak yang bandar sangat ke sampai tak boleh terima lansung gurauan diorang ni? ke aku ni da pandai nak membanding bezakan perangai perempuan..kenapa aku acting like aku ni pendiam?? bila masa aku sopan???!!" OMG! Masa tu aku terkedu...

Tapi itu memang salah Nina... tetibe terdiam.. macam orang bodoh. Padahal orang semua tahu.. Nina bukan nya pemalu.. nina ni tak tahu malu!!!

DAMN!!

oK.. Cerita lucu asalnya macam ni... Sebelum abang encik MKF sampai kedai makan tu.. Dia ada pesan.. Pesan encik MKF pada Nina berbunyi..
"Jangan awak terkejut pulak kalau nampak abang saya tu.. Dia putih sikit tau.. kulit cerah..."
Kau hado?! Berkata sebegitu rupa umpama akak ni boleh terkejut serupa beruk agaknya dek non semua...

Tapi.....

Mata akak ni dek non TERBUNGKANG seluas2nya... abang dia memang kulit cerah...yang amat2 pulak tuh! macam boleh lawan kulit ashraf sinclair! betul!! akak ni tada kuasa nak tipu!

 memang Nina bantai gelak hentak kaki macam beruk arwah atuk Nina dapat pisang.....
Lepas tuh Nina tarik kolar baju MKF.. and cakap something yang agak mengguris hati die rasanya.. tu yang Allah murka and balas pada Nina supaya tidak dapat berkata2 apa pun waktu tu...

"Awak masa baby setahun dua dulu.. masa baru berjalan dulu terjun dalam minyak panas yek?? dalam kuali yang minyak dia menggelegak ek?? Tu sebab gelap yek??"

Pastu... Nina sambung ketawa sambil hentak kaki.. untuk menunjukkan betapa serupa nya diri dengan seekor beruk... adusss... Nina da mengguris hati orang sebenarnya waktu tu...
Tapi... Hanya Nina je tahu.. kenapa Nina tak minat orang kulit putih.. kalau perasan ex yang dulu.. muka gelap.. yang sekarang cerah sedikit.. n kurus lagi.. Nina ni kulit gelap.. tak sesuai dengan orang kulit putih... lagipun... Kulit MKF tak memainkan peranan apa pun dalam hidup Nina.. Nina nampak dia rajin kerja.. rajin cari duit.. cari duit nak kahwin katanya... selagi tak sakit... takde cuti...

Awak.. encik MKF, saya Ernie Syazzana, orang yang paling awak sayangi selama setangah tahun ini.. bhahahah! Ok Serius!! ... ... .. Mintak maaf yek .. :) sebagai balasan untuk bertanggung jawab.. saya janji akan bersama awak sehingga akhir nafas saya.. ececeh!! gile feeling... Buweekkk muntah pelangi la uolsssss!


Hitam-hitam si tampuk manggis.. makin dipandang makin la manis... ececeh... itu la si hitam manis saya.. hitam ke awak nye?? takde pun... Sapa cakap awak hitam gelap?!!
Meh sini! saya nak bagi advice sikit kat dorang..
"Biar la die hitam pun.. yang penting dia manusia.. bukan tayar atau jalan tar.. ok?!"
Adi putra tak da la cerah mana.. sofi jikan pun.. tapi feymes jeeewww..
*Kulit tak penting, penting hati dan iman nya :)

No comments:

Post a Comment