JellyPages.com

Thursday, September 12, 2013

my cuppycake :)

Assalamualaikum..
Hari ni.. nak citer sikit pasal kawan baik Nina yang sorang ni.. 
petang tadi.. dalam keadaan slow.. Nina n Sara bersembang.. tetibe nina panggil sara "Ja".. sara pun jawab ye nina... hakikatnya.. Ja itu akan menyahut dengan cara "Ape2?? Ada ape nina??" Bukan marah.. tapi kecoh.. hahahaha

N masa tu.. Nina sedar.. Nina rindukan budak tembam sorg ni...
Hahaha.. kitorg ni perasan kitorg cantik.. suka benar bergambar.. 
Nak tunjuk.. malangnya.. masa tu Nina banyak tak pakai tudung... sayang sekali... hahahah

Uja ni.. jenis yang kecoh.. suka gelak besar2.. suka cari pasal mungkin? hahaha.. n sangat suka makan... ehh ada lagi.. beli benda yang die rasa nak.. tapi tak perlu sangat.. lebih2 lagi makanan.. biar muflis demi makanan.. dia tak kesah.. 

Oh yeee die sangat minat K-POP! 
Hehehehehe.. BTW, dia sangat suka dengar lagu2 KPOP dalam keadaan kuat yang amat.
Dia pandai.. :)
Alhamdulillah.. dapat kawan yang baik n pandai...
Certain time.. kadang2 sekrg.. kesilapan Nina satu masa dahulu.. yang membuatkan hubungan kitorang renggang,buat Nina terfikir.. Mungkin Nina takkan jadi rindu cam ni pada kawan sorang ni... Takkan hargai dia yang hilang sekarang..

Kadang2 dia suka buat Nina rasa diri Nina ni cantik,lawa.. padahal Nina ni nan hadoooo jeeee!
Dia ni senang nak ajak g mane2.. asal ada duit.. Tak salah kot kalau Nina cakap.. Mungkin dia lagi banyak berjalan n overnite masa diploma dulu... :D

Tapi dia tak macam Nina.. pegangan agama dia kuat.. jahat2 Nina... dia still tak terikut2 perangai Nina :)
itu sebab nya.. Nina jadi kawan dia :)

Hope dia dapat jodoh yang baik2 :)
Uja..
Aku kat sini dengan sara.. Asyik sebut n cerita pasal ko, sebab Wina akan ada dengan kitorang setar next week... So tak pe.. Aku Sara and Wina leyh jumpa selalu.. Agaknya.. Bila la dapat jumpa kau lak kan??
Aku nak ajak MKF g Segamat atau Melaka.. Tapi... Adakah kau sudi terima kedatangan kitorang??

 Lagi satu... aku nak kau jumpa MKF.. 
Aku nak tahu sama ada kau approve dia atau tak :)

Jauh mana pun.. aku n sara kat sini.. tak putus2 doakan kau supaya elok2 kat sana.. dugaan macam2... kau sorg2.. aku selalu risau n terfikir macam2 kalau aku dgr cerita gosip mosip pasal kau... 
Take care dear :)
Love yooouuuu XOXO 



Koya la masing2 pun....






Dia suka Dinosaur.. Nina suka moustache
Dinosaur + Moustache = Dinostache :)



Kitorang suka pakai inai.. One day.. dia akan pakai penuh di jari dia.. n InsyaAllah waktu tu.. saya akan jadi tetamu VIP dia.. mungkin tak dapat jadi pengapit..kakak dia sesuai :) lagi satu... sebb saham da dibeli orang laaa.. kang abe marah lak tayang muka..  hahaha.. :)



masa ni diploma... Sara sakit je memanjang dalam dua bulan.... Dia yang bagi idea buat cm ni. post kat FB.. HAHAHA
 ohhh yang belakang tu kawan kami yang comel... Syawal... :)

Thursday, September 5, 2013

Precious moment :)


Assalamualaikum.. Holla.. Apa khabar iman pembaca semua?? ececeh.. pembaca ada la sorang.. n dah sah2 la MKF aku.. Eleh kuci2! hahaha.. Saya tahu nanty awak gelak sorg.. sakit perut tahan gelak.. so SERIUS! :D

Hari ini saya,berdiri saya disini.. Eh takkk Nina duduk.. sambil menaip.. hehehe.. 
Nina nak cerita rakan yang Nina sayang and selalu kena buli dengan Nina.. Nina suruh teman gi jalan la.. suruh bawak gi jalan la.. Yang itu Wina.. Nina suruh buat itu, nina suka suruh die teman pergi shopping la.. itu Sarah.. And last.. but yang paling Nina sayang.. Uja.. Nina selalu panggil dia gemuk.. But believe it or not.. Nina jeles dengan dia.. sebab kulit die putih.. Nina gelap.. ohh tak. dorang semua putih.. Nina ni je yang macam kena rendam dengan minyak panas... BURN!!

Nina tanak bercerita banyak.. Nina nak letak beberapa gambar supaya dapat korang lihat betapa Nina sayang kat dorang...

Plussss.. Nina ada satu cerita yang agak menyakitkan hati bagi orang yang terkena ni... 
Hehehe.. yang kena nye MKF... :)


"Kami nak beli la pintu ni..."
Uja perasan jadi model pintu agaknya :D


and again... dorang wat CF agaknya :D


Actually ada banyak gambar dekat putrajaya.. tapi.. waktu ni cik Wina tak pakai tudung.. sayang sangat.. tapi.. saya n rakan2 je boleh simpan :D

Okey.. setiap kali nak post Nina tada Idea.. tapi tadi tetibe teringat satu cerita.. 

Masa bulan Ramadhan yang lalu.. Nina decide nak jumpa abang MKF dengan tunang nya.. kononnya.. Nina nak kenal la sapa dorang ni.. tapi.. Guess what Nina tak boleh in lansung dengan depa.. yup lain kasta katanya.. MKF ni Nina tengok.. die bijak sikit.. tapi bile berbuka berempat hari tu.. MasyaAllah... Nina seorang diri.. macam bangang da beratur nak masuk dalam otak nina ni tau kat situ.. Bukan salah dorang..
but first time dalam hidup nina... dalam hati Nina bercakap "Aku ni da jadi budak yang bandar sangat ke sampai tak boleh terima lansung gurauan diorang ni? ke aku ni da pandai nak membanding bezakan perangai perempuan..kenapa aku acting like aku ni pendiam?? bila masa aku sopan???!!" OMG! Masa tu aku terkedu...

Tapi itu memang salah Nina... tetibe terdiam.. macam orang bodoh. Padahal orang semua tahu.. Nina bukan nya pemalu.. nina ni tak tahu malu!!!

DAMN!!

oK.. Cerita lucu asalnya macam ni... Sebelum abang encik MKF sampai kedai makan tu.. Dia ada pesan.. Pesan encik MKF pada Nina berbunyi..
"Jangan awak terkejut pulak kalau nampak abang saya tu.. Dia putih sikit tau.. kulit cerah..."
Kau hado?! Berkata sebegitu rupa umpama akak ni boleh terkejut serupa beruk agaknya dek non semua...

Tapi.....

Mata akak ni dek non TERBUNGKANG seluas2nya... abang dia memang kulit cerah...yang amat2 pulak tuh! macam boleh lawan kulit ashraf sinclair! betul!! akak ni tada kuasa nak tipu!

 memang Nina bantai gelak hentak kaki macam beruk arwah atuk Nina dapat pisang.....
Lepas tuh Nina tarik kolar baju MKF.. and cakap something yang agak mengguris hati die rasanya.. tu yang Allah murka and balas pada Nina supaya tidak dapat berkata2 apa pun waktu tu...

"Awak masa baby setahun dua dulu.. masa baru berjalan dulu terjun dalam minyak panas yek?? dalam kuali yang minyak dia menggelegak ek?? Tu sebab gelap yek??"

Pastu... Nina sambung ketawa sambil hentak kaki.. untuk menunjukkan betapa serupa nya diri dengan seekor beruk... adusss... Nina da mengguris hati orang sebenarnya waktu tu...
Tapi... Hanya Nina je tahu.. kenapa Nina tak minat orang kulit putih.. kalau perasan ex yang dulu.. muka gelap.. yang sekarang cerah sedikit.. n kurus lagi.. Nina ni kulit gelap.. tak sesuai dengan orang kulit putih... lagipun... Kulit MKF tak memainkan peranan apa pun dalam hidup Nina.. Nina nampak dia rajin kerja.. rajin cari duit.. cari duit nak kahwin katanya... selagi tak sakit... takde cuti...

Awak.. encik MKF, saya Ernie Syazzana, orang yang paling awak sayangi selama setangah tahun ini.. bhahahah! Ok Serius!! ... ... .. Mintak maaf yek .. :) sebagai balasan untuk bertanggung jawab.. saya janji akan bersama awak sehingga akhir nafas saya.. ececeh!! gile feeling... Buweekkk muntah pelangi la uolsssss!


Hitam-hitam si tampuk manggis.. makin dipandang makin la manis... ececeh... itu la si hitam manis saya.. hitam ke awak nye?? takde pun... Sapa cakap awak hitam gelap?!!
Meh sini! saya nak bagi advice sikit kat dorang..
"Biar la die hitam pun.. yang penting dia manusia.. bukan tayar atau jalan tar.. ok?!"
Adi putra tak da la cerah mana.. sofi jikan pun.. tapi feymes jeeewww..
*Kulit tak penting, penting hati dan iman nya :)

Wednesday, September 4, 2013

Si dia.. mengapa dia?

Assalamualaikum.. OMG! What happened to you nina?! U tak update blog in a million years!! ~~Suddenly.. lagu A thousand years ada dalam mind nina sekarang.. 

N guess what.. Post aku banyak hilang.. hey.. blog.. U merajuk dengan I ke?? Or to that somebody.. ehem2.. Sila jangan buat perangai hacking ini lagi.. saya tau kite saudara.. tapi.. saya juga boleh muak dengan anda.. ahahahah 

BTW, thanx bro.. kalau tak post lama aku tuh ada nama Fiqry.. Berapi lak si MKF tgk.. Opsieee.. why MKF? yup.. Nina da kenal dengan somebody yang baru.. entah kemana hubungan ni.. Nina tak tahu.. Tapi sekarang ni..Nina tengah cuba nak pujuk ibu ayah untuk ke next level.. Doakan moga kami ke jinjang pelamin..



Pertama sekali.. Why Nina pilih dia? 

Masa Nina dengan Fiq bergaduh sampai Fiq balas dendam... Nina sangat tertekan.. Nina seminggu menangis tanpa henti.. Last paper exam lak tu.. Hard core paper plak tu. What kind of situation is that? Disaster moment?? Yup!!! Teruk.. Mengadu kat ibu.. Ini jawapan dia..

 "KAU BERHENTI BERCINTA DENGAN DIA.. Dari dulu ibu dah pesan.. jangan nak layan sangat perasaan tu.. dah berpuluh kali kau bergaduh sejak dua bulan pertama kau bercinta dengan dia.. benda kecik pun nak gaduh.. sampai menjerit2 bagai.. ibu bosan dah!"
Nina tersentap dengan kata2 ibu tu, wooo sapa tak sentap beb??
Balik rumah.. Ibu cakap "Moga kau bertemu lagi baik dan lagi elok"




Dipendekkan cerita, Nina ditemukan dengan MKF.. How?? Kami je tahu and kept that 100% story.. Orang lain tahu hanya separuh... :)

Why him??
Pernah dengar lagu luahan hati?? Alaaahhh yang Kristal nyanyi tu :)





Pertama kali ku dengar suaramu

Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun belum kita bersua muka
namun aku tetap jatuh cinta





Pertama Kali ku bertemu denganmu

Hatiku terpaut melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu





Just gambar.. Nina jatuh hati dengan dia.. gila2 lak tu! hahaha..

Dengar suara pun tak pernah.. Lepas pujuk hati.. pujuk perasaan.. Jumpa.. Nina sangat hipokrit saat tu.. sebab, Nina boleh jd orang lain.. Ohhh no.. habislah.. perangai da lain.. lepas ni.. lama kenal.. mesti tak nak nya dia kat aku..





But NOPE! 



Now.. We are planning to further our future.. OME.. OHH MY ENGLISH! apesal english aku teruk sangat ni?!





Da lama gak kenal.. takde la sampai nak meroyan2 bagai.. I'm ready to be a wife.. I'm ready.. Because.. dia ajar aku erti hidup yang simple.. tapi still happy.. 


Bak kata Rosalinda "Aku tak mahu lelaki yang kaya, memadai yang biasa.. Tiap kali gaji kami akan keluar.. mungkin tonton wayang itupun kalau ada duit lebih, kalau tidak, duduk di rumah.. berjalan2 tepi tasik.. sebab itu la perangai ayah kita kan?" 



Yup.. lelaki yang Nina kenal ni mcm ayah perangai dia... takde la hencem.. hencem di mata Nina dan family.. 


Bila makcik bertanya.. "Macam mana dengan pakwe baru oja??" Ibu akan jawab "Dia baik, baik sangat sekarang ni.. selalu bagi oja n family macam2.. tak pernah pulak aku dengar oja menjerit mengamuk2 lagi.."



Yup.. Maybe.. Dia belum tentu jodoh Nina.. tapi Nina mencuba... Masih mencuba..



*Kind of funny.. Kelakar sangat kalau dengar dia ketawa sebab kena kan Nina.. Especially bila dia bercerita pasal girlfriend dia yang ke enam belas ratus mungkin?? Haha.. Apapun.. 


l
l
l
l
l
l
v





**Saya tahu... hanya saya sorang dalam hati awak.. sebab.. masa datang rumah awak.. saya tak nampak gambar girlfriend awak yang ke enam belas ratus tu.. tapi saya nampak gambar saya dan awak.. :')


Sapa nak? saya nak lelong dia :D 
meh isi borang.. dia akan hantar cokelat n burger hari2 kat rumah anda :)