JellyPages.com

Friday, October 25, 2013

Louis Vuitton In The Houseeeee!

"Sugar daddy" I bagi I duit belanja tiap bulan.. dari duit belanja tu. I dapat beli kasut untu dia ni.. mcm dia beli sendiri laaaa.. hahaha

JK!!

BUT.. kasut ni mmg awesome.. My only one KING je ley pakai...kalau dia jadikan I queen... sbb mana nak dapat duit kalau tak dari KING? hahahahah

Tuesday, October 22, 2013

Cerita kami hari itu.

Assalamualaikum.. Hari ni.. Nina nak ceritakan tentang cerita kami pada 20 Oktober 2013 yang lepas.. 
Hehehe.. Cerita apa je???

Biasalah.. Crita berjalan2 la... hahahaha

Malas nak taip...Just nak share apa yang encik MKF belanja saya :)


Hehehe.. Dia belanja saya INSIDIOUS: CHAPTER 2..
Dia tak nak tengok pun sebab dia cakap nak tengok escape plan.. waaaa mamat ni minat citer omputih yg action2 tu.. I tabik U!! Tapi sebab da berjanji nak tengok masa tengok trailer dalam movie wolverine.. Hehehe.. So dia tepati janji die.. dia tetap tengok walaupun tak minat... hehehehehe.. Thanx dear!



Masa ni.. dia cakap "Tak habis2 tangkap gambar " hahahhahaha.. sorry.. my hobby!!



Tapi last2.. Dia jugak yang tangkap kan gambar ni :)  

Jarang tengok dia lepak dengan kawan2..
Masa dengan ex bf dulu.. Nina asyik nak kena plan betul2 supaya tak clash date dengan kawan2 ex tu...

Tapi.. MKF.. cakap je.. dia tak pernah pulak cakap
"Eh tak boleh la.. nak lepak dengan kawan2..."
Bukan dia tak de kawan2.. ada.. ramai.. tapi bagi dia.......
Saya la kawan sejati dia sekarang.. sebab sentiasa dengan dia :)

So happy sangat2 sebab ada yang betul2 appreciate kite....
Masa lepas tengok wayang ni.. Balik dari wayang terus g UITM..
hahahahahaha gigih!!

Ok laaaa.. Assalamualaikum




Wednesday, October 16, 2013

Heeee Me..Miss... yOu :)

THIS IS..
US.. :)


Sampai hati awak.. ignore saya! 




Masa ni.. baru dapat jumpa lepas berapa minggu tak jumpa... Seriusly.. Nak nangis waktu ni.. hahahaha


Gambar jumaat lepas.. Masa nak celebrate..


Dia merajuk time ni.. Ala kuci2!



My Lappy yang always jadi teman sampingan.. :)


Gila tak gila kami ni.. mak ayah kami je tahu.. hhahaha.. tiap2 hari kalau dapat jumpa.. kitorang jumpa..

Its fun when somebody obses dgn kita and tak sanggup tak da kita dalam dunia dorang..

En MKF.. Sorry sebab awak bukan yang pertama dalam hidup saya... tapi saya hanya mampu yakinkan awak.. saya ingin jadikan awak yang terakhir dalam hidup saya.. tak sabar rasanya ingin merealisasikan impian saya tu sendiri... Moga awak bersabar dengan semua ujian kita sekarang.. 

Sunday, October 13, 2013

Me Love

Assalamualaikum..  :)
Semalam.. 13 oktober 2013..
My MKF ada kat rumah Nina.. Buat apa?? Saja lepak2 :)
Ayah pun asyik tanya pasal dia..
Masa ari Jumaat hari tuh.. Masa nak balik rumah.. Ayah ada cakap something kat Nina..
"Bagus ko kawan dengan orang kelantan.. Pasal harta apa semua mudah.. tak payah nak lepaskan sesuka hati nanti.. macam makcik2 kau sume dah payah da sekarang..."

Hint tu.. hint.. hahaha

Ok.. sekarang.. nak cerita.. pasal 5 oktober 2013 dulu..
supposed kitorg ada Debat Piala Dekan.. Sebagai wartawan yang ditugaskan untuk wat laporan Majalah Tinta.. Nina kena wat report untuk Pertandingan debat tu.. But... MKF wat surprise for me.. nak gak jumpa... dr Shah Alam.. dia bawak pergi Summit.. Tempat yang kurang orang yang kami dua kenal...
Mula2.. G makan GCB.. Nina ni beriya2 nak diet tau! Sekali... dia bantai suh makan GCB.. punah la harapan diet time tu!
Dia macam tak kisah bakal isteri die ni berat dengan angka 5 agaknya! Masa makan tuh.. Nina pandang muka dia... masa tuh Nina terdetik dalam hati... Ouch.. He makes me love him more and more, day by day :)
Dia macam tak da perasaan ek... dia selalu cakap "Dok lelok.. kang roboh kerusi McD ni.. "
Pastu die gelak terkekek2 depan Nina.. But.. Dia akan pujuk balik 
"Alah... da lawa dah.. da cukup lawa bagi abang.."
N then.. dalam pukul 11 pagi.. kitorang pergi beli tiket Bencinta.. Actually tak minat love story.. Minat horror movie and encik MKF minat action movie.. opss die bukan minat.. but obses Nina rasa.. We're planning to watch Longkai together.
Also, we cant wait to watch Hobbit together :)

After bought the ticket, ada lagi masa sejam setengah.. OMG.. Gila sekejap... jalan2 pusing2.. And dia belikan Nina rantai.. bentuk love :)

After that, terlampau bosan dengan berjalan2.. Dia ajak pergi main game.. Yupp both of us sangat suka pergi game arcade.. Kitorg siap ada kad game.. senang.. just topup kalau nak use benda tuh.. selalu nye kitorang main racing game.. But masa tu kitorang main game virtual tennis.. betapa teruknya Nina jadi manusia.. hahha kalah lepas 1st round.. After die menang.. die kena match dgn computer pulak.. Hehehe.. taking almost 30 minit untuk wait dia mengalahkan diri sendiri..
After that, Nina ajak main King fighter game.. Wahahahaha! Nina kalahkan dia.. 
MKF.. Ternyata Nina tak suka la main setakat tennis ni.. I like to play game yang gile, atau yang boleh menjahanamkan keypress die.. So... Kalau dah kahwin nanti abang ada PS kan?
 Sila sediakan game fight banyak2 okay encik sayang yang seksi? ahhaha

Lepas tuh.. Kitorang tengok Bencinta.. Slow love story.. But lakonan yang hebat dari Gorgeous Nora Danish and also Lovely Farid Kamil..
Hampir give up sebab tak minat tengok love story. After movies.. berjalan2, MKF belikan macam2 untuk Nina... Dia sangat suka buat Nina happy...but, masa tengah jalan2, Nina dapat satu sakit senggugut yang amat pedih.. MKF terlampau risau... tengok muka dia pun dah tahu.. Kitorang decide nak g karaoke.. sebab at least Nina dapat duduk atau baring dalam bilik karaoke tu.. While MKF kena menyanyi...

Masa karaoke.. MKF sangat risaukan Nina.. Nina kena kuat.. so.. tak pikirkan sangat sakit tu.. Nina tengok dia muram je.. mungkin Nina ni menyusahkan dia.. Kesian dia.. 

Lepas je karaoke.. Kitorang sambung shopping... Dia belikan purse.. Dia cakap.. Dia nak Nina tukar... tukar purse tu.. Dia nak ada tempat letak gambar.. :) Harga purse tu.. Rahsia...
Tag dalam nya tertulis RM59.90..
Ada diskaun... Alhamdulillah.. berapa puluh kali main tarik2 dengan housemate.. Still utuh :)

Dia ada buat jersi.. Sebab dia main futsal... Dia buat sekali untuk Nina.. Semua orang tempat kerja dia tahu dia belikan untuk bini kesayangan dia ni... Number dia 23.. Nina punya 22.. Plus.. Dia bagi sweater tebal Malaysia.. Nasib baik la sekarang ni temgkujuh.. kalau tak.. memang tak laaaaa nak pakai.... Gambar2 akan disediakan...

11 aribulan ari tu.. Nina bagi dia coklat... fewww! nasib baik dia suka... Nina takut dia tak minat.. Bagi masa dinner... MKF suka tangkap gambar.. senang sikit nak masuk instagram.. Dari cara dia tuh... Nina tahu... dia nak bergambar sebab dia tanak Nina merajuk.. hehehe... Dia romantik... :) 

After dinner.. dia moody... mungkin ada salah Nina.. N masa dia bercakap dalam telefon... dia just cakap.. 
"jangan la menangis.. tak sanggup la dengar awak menangis... abang tak nak la orang yang abang sayang ni menangis.. susah hati abang.."
Dari situ Nina tahu.. hati dia menangis sama.. dari suara dia yang tak stabil.. Nina bersyukur sangat.. ada lagi lelaki yang appreciate Nina seadanya.. yang sayang Nina seadanya.. 
Dia selalu cakap.. "Saya taknak kehilangan awak " 
:')

Bagi yang membaca.. mungkin korang pun tahu.. dulu Nina dengan siapa.. Sekuat mana Nina mencuba.. kalau jodoh kami tiada, Nina tetap tidak akan bersama dia.. 
Sekarang ni.. Nina hanya mengharapkan doa dari kalian.. agar Allah permudahkan segala urusan kami... Doakan kami jodoh panjang.. and doakan kami cepat nikah.. :P



Virtual Tennis



Bhahahahaha!! Buruk nya aku!!!



Tak dapat race atas jalan.. kat arcade pun jadi!! Sorry blurry



Ok.. Ini hadiah2 yang dia bagi... For me... Kasut tuh owhh semm!! Purse tu lagi owwhh semm! n rantai tu.. cute!


Ni yang dia bagi.. Mudah nak pakai kalau fellow naik.. hahaha



Nampak? Testing new shoessss!!



Kembangkan lubang hidung anda Nina!! New me :)



Masa ni die kat rumah Nina.. lepak2 tengok TV.. Ayah siap tanya yek masa dia nak balik "ehh tak bawak dia ni sekali???" sambil point kat Nina... Ikut kang...... ahahhahaha






Celebrating our lovely moment :)



What do i love about him?? bile suh buat muka pelik masa nak snap picture.. dia akan layan je Nina.. Different dengan ex yang dulu. yg dulu tak gemar nak tgkap gambar.. but yang skrg.. Dia memg suka tgkap gmbar sesame... kekekekekek




Actually kami berdua dah gemuk.. ahhahahahahaha :)
Ok saya je gemuk lebih2 hahahahahah

Miss you MKF 
ILY!