JellyPages.com

Tuesday, August 18, 2015

I'm taking one more step chasing you my dear..

Assalamualaikum..
Hai lovely semua..
Maaf sebab tak dapat nak update selalu. 
Harini genap sebulan saya jadi tunang orang.
Nah sedikit tatapan umum
:)




Kesemua nya aku buat sendiri...
Hantaran, goody beg, mekap...
semuanya.. sendiri beb!! 

Nasihat aku.. beli je barang murah, sale..
sebab...
MEMBAZIR beli yg mahal.. 
Muahahahahahahahahahahahah

Encik tunangnak kita, orang baru dalam hidup kita..
Aku yang ngorat dia dulu..
Aku yang ajak dia taking one more step further than before..
Aku is seronok..


MKF..
terima kasih atas semua kenangan..
Saya takkan lupakan awak..
Assalamualaikum.

Tuesday, May 19, 2015

Finally, I'm officially graduate from UITM :) Part 1

Assalamualaikum,
Sekian lama hakak tak hupdate blog hakak..
Hakak sibuk sikit la deknon...
Ni akak nak citer tentang ISTIADAT KONVOKESYEN KE-82 UITM baru-baru ni..
Masa ambik jubah aku ambik dengan sorang member rapat aku ni, Epul...
Si Epul amik kawan dia Haris, ada anak menantu sepupu sedara sepapat (Actually aku tak ingat apa connection dia...) Nama Fitri...

Masa ambik jubah, orrang tak ramai lagi, awal pagi da sampai... Epul amik aku kat McDonald Seksyen 2.. Dalam keta ada Haris n Anis, GF si Haris...
Aku pun bersembang la mula2 dengan Hanis ni.. Manis orang nya..

Nak jadikan cerita aku buat pre konvo kat Setia City Mall, alah.. taman dia tu.. mula2 aku sendiri tak berani masuk sebab takda lansung orang masuk taman tu.. and tetibe si kacak Epul ni main selamba mat rock masuk dalam taman tu.. bila da separuh jalan... baru aku ingat, "sekarang pukul 2.30 petang.. sapa nak masuk ambik gambar panas2 ni?"

So kami jalankan sedikit Pre Konvo,
Sobri, Leo, Fitir, Haris, Kak Hanis, Anis, Epul n aku sebagai Yuhanis. bhahahahaha...

Sangat2 kelakarama.. macam2 benda yang aku tak boleh nak pikirkan kalau ketawa dengan dorang ni..



Ada gambar kat aku ni aje.. aduiyai.. epul ni lambat sangat bagi gambar...
Sila salahkan epul beramai2...

Hahahahahaha

Bila da settle Pre Konvo, cane kau amik aku, cam tu la kau kena hantar aku balik kan Epul.. Hahaha dia antar aku balik Alam Megah tercinta...

So ajak g mencekik... N aku kenal kan kat MKF tercinta...

Boleh la berkawan.. set2 dorang gak kan.. cuma Leo ta banyak cakap...


Aku nak citer kan saat pre convo aku.. tapi gambar tade...

Nanti aku sambung ek...


Wednesday, March 11, 2015

Pengalaman aku dan dia

Kriukkkkk...
Assalamualaikum...
Pergh... Gila berzaman.. gila berkurun tak bukak blog..
Bukan apa.. fokus nak dapatkan Dean List.. Tapi.. Nan Hado!!!
Tetap jugak tak DL dek non!
Alhamdulillah.. aku dah mula bekerja.. GRAD belum.. tapi da kerja sebagai Marketing Executive aje... kuli2 belaka.. namun aku la satu2nya marketing executive yang hado di company aku.. Sales aje ramai.. 90% pekerja kat sini adalah dari golongan lelaki belia yang membuatkan MKF tercabar cemburunya.

Dek non.. mmg Nina tak nafikan.. Nina obses gila dgn MKF.. macam tak nampak orang lain. Ramai lelaki cakap Nina berlagak tapi Nina tak berlagak, atau pun sombong.. Nina sangat peramah sebab sapa yang kenal Nina, diorang tahu Nina macam mana. Nina mmg jenis yang banyak sangat cakap. Cuma sekarang Nina kurang peramah sebab Nina dah ada yang booking.. gila kau kalau aku ramah sangat dengan orang... nak kena kerat2 ke dengan MKF n ayah bonda ku?

BTW.. 
Ye kami tgh counting.. counting hari konvo Nina.. Counting hari raya.. counting nak beli kereta.. beli kereta murah je mampu... tak mampu nak beli Mini Cooper... Kami juga counting untuk yang kedua tahun.. makin nak dekat dua tahun.. aku makin takut yang aku akan kehilangan dia sama seperti aku dengan yang dulu.. memang aku risau..

Namun aku makin rapat dengan dia.. walaupun aku selalu sangat jauh dengan dia. Komunikasi pun makin kurang.. aku jujur sangat2 mengaku yang aku hari-hari rindu kat dia.. dulu hari2 lepak sama2. ada duit ke takde ke.. sama je.. lepak kat kedai makan sma2.. biarlah gaji dia sikit waktu tu.. tapi.. bila aku da start kerja.. aku perasan.. mmg kami ada duit.. tapi kami kurang sangat lepak sama2.. dia datang office ambik aku dari kerja and aku balik rumah.. kemas2.. lepak2.. tidur..

Tapi slealunya dalam pukul 12 tgh malam aku selalu dapat call dari MKF..
Dia akan tanya akau dalaam keadaan mengantuk tu sama ada aku ni sayang dia ke tak.. 
Itu sangat tak sweet ok.. ganggu aku tidur,.

Pagi2 aku pulak ditugaskan untuk telefon dia.. kejutkan dia.. tapi aku tak boleh mesej.. ta bangun katanya.. eleh cakap jela yang awak tu nak dengar suara saya dulu.. ahahahahhahaha
PASTU.. selalunya orang akan jawab.. "er yeeeee hmmmm orang bangun la ni... yeeee"

DIA TIDAK....

Kalau aku start... "bangun yeee.. subuh2"
Dia jawab "Ye cari sapa? ehhhh awak nak cakap dengan sapa?"
Lepaas tu dia punya aktif pagi2 tu macam ta tidur sebelum angkat telefon...

Aku tak dapat bayangkan kalau aku dah kahwin.. pg2 macam mana nak mengejutkan dia pagi2.. aku takut dia bangun dulu... sebab tak elok la kan suami bangun dulu.. biar aku da siap sarapan apa semua ..

Pengalaman akau dan dia sangat2 menyeronokkan.. pelbagai pergaduhan yang dialami.. just sebab benda kecik2 aku dah kecoh2 bagai kan dunia ni nak terbalik.. kan pelik tu.. PEREMPUAN KAN..

Nanti aku smabung semula.. aku banyak kerja.. chow cincauuuu