JellyPages.com

Thursday, December 26, 2013

It is my precious life

Assalamualaikum.. Just nak share.. 
Hmm actually.. Rindu dekat encik MKF yg sedang sibuk bekerja...
Takpe la.. Boleh dekat kan diri dengan Allah kan :)
Hari tu..
Uja.. My bestie.. jumpa dengan MKF.. 
Already a year.. My bestie baru nak jumpa dengan my laling....
BTW, jumpa sekejap yg agak kelam kelibut, makin the surprise activity.. hahhaha
Btw.. Alhamdulillah... dapat little present dr laling I.. Amboi.. Laling kau... hmm.. bila nak jadi laling betul? wait... I nak wait umur sampai 25 k.. Pwease encik sayang.. hehehehehe... Ok la...later i update lagi k uolsss!



Blueeeeek! nak gelak kan.. hahahahah





Waaaaa muka nak ayu.. mampu ke idok!?



DP wechat die tuh, yg pic sorg tu.. ecececeh mood fiq mentor da sampai la tu.. tak pun Ali XPDC. hahahahahahaha hencem k. kutuk? I tumbuk nnty... bhahahahah



Tengok.. Aku ni penat la tgkap gmbr... dia sebuk layan game bola kat hp dia.. amik!
Ko nak sgt laling kaki bola.. mmg kaki bola, kaki futsal, kaki takraw, kaki.......... kaki makan, kaki jalan, kaki ku kaki mu jua....


Ini... masa ni... time ni.... kuar main kuar je.. tak plan... tak da rncg baju apa nak pakai.. bak kata org tua.. jodoh... da berpuluh kali baju kaler sama... actually sekali sekala takpe.. tp kalau selalu.. alohhhh cam pelik tau kebetulan dia.. aku rasa dia ni boleh baca minda aku.. keeeee aku cakap terlampau kuat??

Ok la lain kali I will tell the whole story.. Little bit bz... Ada mcam2 keje maaaaaa...
Bye u ollssss

Wednesday, November 20, 2013

Its me!

Its Me 2013..
2013 semakin menghampiri penghujung nya... bila nina tgk balik gmbr... agak berisi sikit akhir2 ni.. hahahhahahahahahahahah














Thanx to Syahirah :P





MKF mesti excited bila org post gmbr.. hahahahhaa.. sorry sebab gemuk hehehehe

Saturday, November 9, 2013

"sugar daddy" excident..

Assalamualaikum... Masa saya kat UITM... Sugar daddy I mesej
"Ayah excident.."
n then i try call sugar daddy.. tak dapat.. try call my king tak dapat.... line celcom banyak sgt....

Haishhh.. so sad... Motor ayah hancur.. 
Ayah @ Sugar daddy I... tak apa2.. Alhamdulillah.... :)
Doakan ayah @ Sugar daddy I cepat sembuh.... ok...
BTW.. 
Ada yang salah paham.. LV shoes tu untuk sugar daddy I.. my king tak da pun bagi duit belanja bulanan ok... dia sibuk kumpul duit nak kahwin katanya!!!

So... MY KING KONG hanya akan bagi duit belanja bile dah kawen... 
SESEDAP KAU JE NAK CAKAP AKU G BERCINTA DGN MKF SEBAB DUIT...
KURANG HAJAR PUNYA JANTAN...
marah sgt tu.......
MKF bkn anak dato'... kalau aku nak duit... da lama da aku cr anak tan sri...
Dia berduit... sebab dia berusaha... kau berusaha gak kan?? 
USAHA NAK MENJATUHKAN MARUAH ORG, UNTUK MERUNTUHKAN MASJID ORG....

Sugar daddy i da naik menyampah baca tweet n fb post anda yg meyakitkan hati my dad...

Friday, October 25, 2013

Louis Vuitton In The Houseeeee!

"Sugar daddy" I bagi I duit belanja tiap bulan.. dari duit belanja tu. I dapat beli kasut untu dia ni.. mcm dia beli sendiri laaaa.. hahaha

JK!!

BUT.. kasut ni mmg awesome.. My only one KING je ley pakai...kalau dia jadikan I queen... sbb mana nak dapat duit kalau tak dari KING? hahahahah

Tuesday, October 22, 2013

Cerita kami hari itu.

Assalamualaikum.. Hari ni.. Nina nak ceritakan tentang cerita kami pada 20 Oktober 2013 yang lepas.. 
Hehehe.. Cerita apa je???

Biasalah.. Crita berjalan2 la... hahahaha

Malas nak taip...Just nak share apa yang encik MKF belanja saya :)


Hehehe.. Dia belanja saya INSIDIOUS: CHAPTER 2..
Dia tak nak tengok pun sebab dia cakap nak tengok escape plan.. waaaa mamat ni minat citer omputih yg action2 tu.. I tabik U!! Tapi sebab da berjanji nak tengok masa tengok trailer dalam movie wolverine.. Hehehe.. So dia tepati janji die.. dia tetap tengok walaupun tak minat... hehehehehe.. Thanx dear!



Masa ni.. dia cakap "Tak habis2 tangkap gambar " hahahhahaha.. sorry.. my hobby!!



Tapi last2.. Dia jugak yang tangkap kan gambar ni :)  

Jarang tengok dia lepak dengan kawan2..
Masa dengan ex bf dulu.. Nina asyik nak kena plan betul2 supaya tak clash date dengan kawan2 ex tu...

Tapi.. MKF.. cakap je.. dia tak pernah pulak cakap
"Eh tak boleh la.. nak lepak dengan kawan2..."
Bukan dia tak de kawan2.. ada.. ramai.. tapi bagi dia.......
Saya la kawan sejati dia sekarang.. sebab sentiasa dengan dia :)

So happy sangat2 sebab ada yang betul2 appreciate kite....
Masa lepas tengok wayang ni.. Balik dari wayang terus g UITM..
hahahahahaha gigih!!

Ok laaaa.. Assalamualaikum




Wednesday, October 16, 2013

Heeee Me..Miss... yOu :)

THIS IS..
US.. :)


Sampai hati awak.. ignore saya! 




Masa ni.. baru dapat jumpa lepas berapa minggu tak jumpa... Seriusly.. Nak nangis waktu ni.. hahahaha


Gambar jumaat lepas.. Masa nak celebrate..


Dia merajuk time ni.. Ala kuci2!



My Lappy yang always jadi teman sampingan.. :)


Gila tak gila kami ni.. mak ayah kami je tahu.. hhahaha.. tiap2 hari kalau dapat jumpa.. kitorang jumpa..

Its fun when somebody obses dgn kita and tak sanggup tak da kita dalam dunia dorang..

En MKF.. Sorry sebab awak bukan yang pertama dalam hidup saya... tapi saya hanya mampu yakinkan awak.. saya ingin jadikan awak yang terakhir dalam hidup saya.. tak sabar rasanya ingin merealisasikan impian saya tu sendiri... Moga awak bersabar dengan semua ujian kita sekarang.. 

Sunday, October 13, 2013

Me Love

Assalamualaikum..  :)
Semalam.. 13 oktober 2013..
My MKF ada kat rumah Nina.. Buat apa?? Saja lepak2 :)
Ayah pun asyik tanya pasal dia..
Masa ari Jumaat hari tuh.. Masa nak balik rumah.. Ayah ada cakap something kat Nina..
"Bagus ko kawan dengan orang kelantan.. Pasal harta apa semua mudah.. tak payah nak lepaskan sesuka hati nanti.. macam makcik2 kau sume dah payah da sekarang..."

Hint tu.. hint.. hahaha

Ok.. sekarang.. nak cerita.. pasal 5 oktober 2013 dulu..
supposed kitorg ada Debat Piala Dekan.. Sebagai wartawan yang ditugaskan untuk wat laporan Majalah Tinta.. Nina kena wat report untuk Pertandingan debat tu.. But... MKF wat surprise for me.. nak gak jumpa... dr Shah Alam.. dia bawak pergi Summit.. Tempat yang kurang orang yang kami dua kenal...
Mula2.. G makan GCB.. Nina ni beriya2 nak diet tau! Sekali... dia bantai suh makan GCB.. punah la harapan diet time tu!
Dia macam tak kisah bakal isteri die ni berat dengan angka 5 agaknya! Masa makan tuh.. Nina pandang muka dia... masa tuh Nina terdetik dalam hati... Ouch.. He makes me love him more and more, day by day :)
Dia macam tak da perasaan ek... dia selalu cakap "Dok lelok.. kang roboh kerusi McD ni.. "
Pastu die gelak terkekek2 depan Nina.. But.. Dia akan pujuk balik 
"Alah... da lawa dah.. da cukup lawa bagi abang.."
N then.. dalam pukul 11 pagi.. kitorang pergi beli tiket Bencinta.. Actually tak minat love story.. Minat horror movie and encik MKF minat action movie.. opss die bukan minat.. but obses Nina rasa.. We're planning to watch Longkai together.
Also, we cant wait to watch Hobbit together :)

After bought the ticket, ada lagi masa sejam setengah.. OMG.. Gila sekejap... jalan2 pusing2.. And dia belikan Nina rantai.. bentuk love :)

After that, terlampau bosan dengan berjalan2.. Dia ajak pergi main game.. Yupp both of us sangat suka pergi game arcade.. Kitorg siap ada kad game.. senang.. just topup kalau nak use benda tuh.. selalu nye kitorang main racing game.. But masa tu kitorang main game virtual tennis.. betapa teruknya Nina jadi manusia.. hahha kalah lepas 1st round.. After die menang.. die kena match dgn computer pulak.. Hehehe.. taking almost 30 minit untuk wait dia mengalahkan diri sendiri..
After that, Nina ajak main King fighter game.. Wahahahaha! Nina kalahkan dia.. 
MKF.. Ternyata Nina tak suka la main setakat tennis ni.. I like to play game yang gile, atau yang boleh menjahanamkan keypress die.. So... Kalau dah kahwin nanti abang ada PS kan?
 Sila sediakan game fight banyak2 okay encik sayang yang seksi? ahhaha

Lepas tuh.. Kitorang tengok Bencinta.. Slow love story.. But lakonan yang hebat dari Gorgeous Nora Danish and also Lovely Farid Kamil..
Hampir give up sebab tak minat tengok love story. After movies.. berjalan2, MKF belikan macam2 untuk Nina... Dia sangat suka buat Nina happy...but, masa tengah jalan2, Nina dapat satu sakit senggugut yang amat pedih.. MKF terlampau risau... tengok muka dia pun dah tahu.. Kitorang decide nak g karaoke.. sebab at least Nina dapat duduk atau baring dalam bilik karaoke tu.. While MKF kena menyanyi...

Masa karaoke.. MKF sangat risaukan Nina.. Nina kena kuat.. so.. tak pikirkan sangat sakit tu.. Nina tengok dia muram je.. mungkin Nina ni menyusahkan dia.. Kesian dia.. 

Lepas je karaoke.. Kitorang sambung shopping... Dia belikan purse.. Dia cakap.. Dia nak Nina tukar... tukar purse tu.. Dia nak ada tempat letak gambar.. :) Harga purse tu.. Rahsia...
Tag dalam nya tertulis RM59.90..
Ada diskaun... Alhamdulillah.. berapa puluh kali main tarik2 dengan housemate.. Still utuh :)

Dia ada buat jersi.. Sebab dia main futsal... Dia buat sekali untuk Nina.. Semua orang tempat kerja dia tahu dia belikan untuk bini kesayangan dia ni... Number dia 23.. Nina punya 22.. Plus.. Dia bagi sweater tebal Malaysia.. Nasib baik la sekarang ni temgkujuh.. kalau tak.. memang tak laaaaa nak pakai.... Gambar2 akan disediakan...

11 aribulan ari tu.. Nina bagi dia coklat... fewww! nasib baik dia suka... Nina takut dia tak minat.. Bagi masa dinner... MKF suka tangkap gambar.. senang sikit nak masuk instagram.. Dari cara dia tuh... Nina tahu... dia nak bergambar sebab dia tanak Nina merajuk.. hehehe... Dia romantik... :) 

After dinner.. dia moody... mungkin ada salah Nina.. N masa dia bercakap dalam telefon... dia just cakap.. 
"jangan la menangis.. tak sanggup la dengar awak menangis... abang tak nak la orang yang abang sayang ni menangis.. susah hati abang.."
Dari situ Nina tahu.. hati dia menangis sama.. dari suara dia yang tak stabil.. Nina bersyukur sangat.. ada lagi lelaki yang appreciate Nina seadanya.. yang sayang Nina seadanya.. 
Dia selalu cakap.. "Saya taknak kehilangan awak " 
:')

Bagi yang membaca.. mungkin korang pun tahu.. dulu Nina dengan siapa.. Sekuat mana Nina mencuba.. kalau jodoh kami tiada, Nina tetap tidak akan bersama dia.. 
Sekarang ni.. Nina hanya mengharapkan doa dari kalian.. agar Allah permudahkan segala urusan kami... Doakan kami jodoh panjang.. and doakan kami cepat nikah.. :P



Virtual Tennis



Bhahahahaha!! Buruk nya aku!!!



Tak dapat race atas jalan.. kat arcade pun jadi!! Sorry blurry



Ok.. Ini hadiah2 yang dia bagi... For me... Kasut tuh owhh semm!! Purse tu lagi owwhh semm! n rantai tu.. cute!


Ni yang dia bagi.. Mudah nak pakai kalau fellow naik.. hahaha



Nampak? Testing new shoessss!!



Kembangkan lubang hidung anda Nina!! New me :)



Masa ni die kat rumah Nina.. lepak2 tengok TV.. Ayah siap tanya yek masa dia nak balik "ehh tak bawak dia ni sekali???" sambil point kat Nina... Ikut kang...... ahahhahaha






Celebrating our lovely moment :)



What do i love about him?? bile suh buat muka pelik masa nak snap picture.. dia akan layan je Nina.. Different dengan ex yang dulu. yg dulu tak gemar nak tgkap gambar.. but yang skrg.. Dia memg suka tgkap gmbar sesame... kekekekekek




Actually kami berdua dah gemuk.. ahhahahahahaha :)
Ok saya je gemuk lebih2 hahahahahah

Miss you MKF 
ILY!


Thursday, September 12, 2013

my cuppycake :)

Assalamualaikum..
Hari ni.. nak citer sikit pasal kawan baik Nina yang sorang ni.. 
petang tadi.. dalam keadaan slow.. Nina n Sara bersembang.. tetibe nina panggil sara "Ja".. sara pun jawab ye nina... hakikatnya.. Ja itu akan menyahut dengan cara "Ape2?? Ada ape nina??" Bukan marah.. tapi kecoh.. hahahaha

N masa tu.. Nina sedar.. Nina rindukan budak tembam sorg ni...
Hahaha.. kitorg ni perasan kitorg cantik.. suka benar bergambar.. 
Nak tunjuk.. malangnya.. masa tu Nina banyak tak pakai tudung... sayang sekali... hahahah

Uja ni.. jenis yang kecoh.. suka gelak besar2.. suka cari pasal mungkin? hahaha.. n sangat suka makan... ehh ada lagi.. beli benda yang die rasa nak.. tapi tak perlu sangat.. lebih2 lagi makanan.. biar muflis demi makanan.. dia tak kesah.. 

Oh yeee die sangat minat K-POP! 
Hehehehehe.. BTW, dia sangat suka dengar lagu2 KPOP dalam keadaan kuat yang amat.
Dia pandai.. :)
Alhamdulillah.. dapat kawan yang baik n pandai...
Certain time.. kadang2 sekrg.. kesilapan Nina satu masa dahulu.. yang membuatkan hubungan kitorang renggang,buat Nina terfikir.. Mungkin Nina takkan jadi rindu cam ni pada kawan sorang ni... Takkan hargai dia yang hilang sekarang..

Kadang2 dia suka buat Nina rasa diri Nina ni cantik,lawa.. padahal Nina ni nan hadoooo jeeee!
Dia ni senang nak ajak g mane2.. asal ada duit.. Tak salah kot kalau Nina cakap.. Mungkin dia lagi banyak berjalan n overnite masa diploma dulu... :D

Tapi dia tak macam Nina.. pegangan agama dia kuat.. jahat2 Nina... dia still tak terikut2 perangai Nina :)
itu sebab nya.. Nina jadi kawan dia :)

Hope dia dapat jodoh yang baik2 :)
Uja..
Aku kat sini dengan sara.. Asyik sebut n cerita pasal ko, sebab Wina akan ada dengan kitorang setar next week... So tak pe.. Aku Sara and Wina leyh jumpa selalu.. Agaknya.. Bila la dapat jumpa kau lak kan??
Aku nak ajak MKF g Segamat atau Melaka.. Tapi... Adakah kau sudi terima kedatangan kitorang??

 Lagi satu... aku nak kau jumpa MKF.. 
Aku nak tahu sama ada kau approve dia atau tak :)

Jauh mana pun.. aku n sara kat sini.. tak putus2 doakan kau supaya elok2 kat sana.. dugaan macam2... kau sorg2.. aku selalu risau n terfikir macam2 kalau aku dgr cerita gosip mosip pasal kau... 
Take care dear :)
Love yooouuuu XOXO 



Koya la masing2 pun....






Dia suka Dinosaur.. Nina suka moustache
Dinosaur + Moustache = Dinostache :)



Kitorang suka pakai inai.. One day.. dia akan pakai penuh di jari dia.. n InsyaAllah waktu tu.. saya akan jadi tetamu VIP dia.. mungkin tak dapat jadi pengapit..kakak dia sesuai :) lagi satu... sebb saham da dibeli orang laaa.. kang abe marah lak tayang muka..  hahaha.. :)



masa ni diploma... Sara sakit je memanjang dalam dua bulan.... Dia yang bagi idea buat cm ni. post kat FB.. HAHAHA
 ohhh yang belakang tu kawan kami yang comel... Syawal... :)

Thursday, September 5, 2013

Precious moment :)


Assalamualaikum.. Holla.. Apa khabar iman pembaca semua?? ececeh.. pembaca ada la sorang.. n dah sah2 la MKF aku.. Eleh kuci2! hahaha.. Saya tahu nanty awak gelak sorg.. sakit perut tahan gelak.. so SERIUS! :D

Hari ini saya,berdiri saya disini.. Eh takkk Nina duduk.. sambil menaip.. hehehe.. 
Nina nak cerita rakan yang Nina sayang and selalu kena buli dengan Nina.. Nina suruh teman gi jalan la.. suruh bawak gi jalan la.. Yang itu Wina.. Nina suruh buat itu, nina suka suruh die teman pergi shopping la.. itu Sarah.. And last.. but yang paling Nina sayang.. Uja.. Nina selalu panggil dia gemuk.. But believe it or not.. Nina jeles dengan dia.. sebab kulit die putih.. Nina gelap.. ohh tak. dorang semua putih.. Nina ni je yang macam kena rendam dengan minyak panas... BURN!!

Nina tanak bercerita banyak.. Nina nak letak beberapa gambar supaya dapat korang lihat betapa Nina sayang kat dorang...

Plussss.. Nina ada satu cerita yang agak menyakitkan hati bagi orang yang terkena ni... 
Hehehe.. yang kena nye MKF... :)


"Kami nak beli la pintu ni..."
Uja perasan jadi model pintu agaknya :D


and again... dorang wat CF agaknya :D


Actually ada banyak gambar dekat putrajaya.. tapi.. waktu ni cik Wina tak pakai tudung.. sayang sangat.. tapi.. saya n rakan2 je boleh simpan :D

Okey.. setiap kali nak post Nina tada Idea.. tapi tadi tetibe teringat satu cerita.. 

Masa bulan Ramadhan yang lalu.. Nina decide nak jumpa abang MKF dengan tunang nya.. kononnya.. Nina nak kenal la sapa dorang ni.. tapi.. Guess what Nina tak boleh in lansung dengan depa.. yup lain kasta katanya.. MKF ni Nina tengok.. die bijak sikit.. tapi bile berbuka berempat hari tu.. MasyaAllah... Nina seorang diri.. macam bangang da beratur nak masuk dalam otak nina ni tau kat situ.. Bukan salah dorang..
but first time dalam hidup nina... dalam hati Nina bercakap "Aku ni da jadi budak yang bandar sangat ke sampai tak boleh terima lansung gurauan diorang ni? ke aku ni da pandai nak membanding bezakan perangai perempuan..kenapa aku acting like aku ni pendiam?? bila masa aku sopan???!!" OMG! Masa tu aku terkedu...

Tapi itu memang salah Nina... tetibe terdiam.. macam orang bodoh. Padahal orang semua tahu.. Nina bukan nya pemalu.. nina ni tak tahu malu!!!

DAMN!!

oK.. Cerita lucu asalnya macam ni... Sebelum abang encik MKF sampai kedai makan tu.. Dia ada pesan.. Pesan encik MKF pada Nina berbunyi..
"Jangan awak terkejut pulak kalau nampak abang saya tu.. Dia putih sikit tau.. kulit cerah..."
Kau hado?! Berkata sebegitu rupa umpama akak ni boleh terkejut serupa beruk agaknya dek non semua...

Tapi.....

Mata akak ni dek non TERBUNGKANG seluas2nya... abang dia memang kulit cerah...yang amat2 pulak tuh! macam boleh lawan kulit ashraf sinclair! betul!! akak ni tada kuasa nak tipu!

 memang Nina bantai gelak hentak kaki macam beruk arwah atuk Nina dapat pisang.....
Lepas tuh Nina tarik kolar baju MKF.. and cakap something yang agak mengguris hati die rasanya.. tu yang Allah murka and balas pada Nina supaya tidak dapat berkata2 apa pun waktu tu...

"Awak masa baby setahun dua dulu.. masa baru berjalan dulu terjun dalam minyak panas yek?? dalam kuali yang minyak dia menggelegak ek?? Tu sebab gelap yek??"

Pastu... Nina sambung ketawa sambil hentak kaki.. untuk menunjukkan betapa serupa nya diri dengan seekor beruk... adusss... Nina da mengguris hati orang sebenarnya waktu tu...
Tapi... Hanya Nina je tahu.. kenapa Nina tak minat orang kulit putih.. kalau perasan ex yang dulu.. muka gelap.. yang sekarang cerah sedikit.. n kurus lagi.. Nina ni kulit gelap.. tak sesuai dengan orang kulit putih... lagipun... Kulit MKF tak memainkan peranan apa pun dalam hidup Nina.. Nina nampak dia rajin kerja.. rajin cari duit.. cari duit nak kahwin katanya... selagi tak sakit... takde cuti...

Awak.. encik MKF, saya Ernie Syazzana, orang yang paling awak sayangi selama setangah tahun ini.. bhahahah! Ok Serius!! ... ... .. Mintak maaf yek .. :) sebagai balasan untuk bertanggung jawab.. saya janji akan bersama awak sehingga akhir nafas saya.. ececeh!! gile feeling... Buweekkk muntah pelangi la uolsssss!


Hitam-hitam si tampuk manggis.. makin dipandang makin la manis... ececeh... itu la si hitam manis saya.. hitam ke awak nye?? takde pun... Sapa cakap awak hitam gelap?!!
Meh sini! saya nak bagi advice sikit kat dorang..
"Biar la die hitam pun.. yang penting dia manusia.. bukan tayar atau jalan tar.. ok?!"
Adi putra tak da la cerah mana.. sofi jikan pun.. tapi feymes jeeewww..
*Kulit tak penting, penting hati dan iman nya :)